Nieuws

1e Lex Schoenmaker cup prooi voor Spartaan '20

Geplaatst op maandag 29 mei 2017 om 19:23 uur

28 mei was het dan zover. De eerste editie van de Lex Schoenmaker cup. Op het complex van Forum Sport traden 32 JO11 ploegen aan voor de cup met de grote oren. Het werd een mooie dag met prachtig weer, 32 zeer fanatieke en bij vlagen zeer goed voetballende ploegen. Met het talent voor de toekomst zit het wel goed en uit betrouwbare brond vernamen wij dat scouts van met name de Rotterdamse clubs, hun ogen de kost hebben gegeven. En er was genoeg te zien.

Het toernooi begon met de vlaggenparade. Een opening waarbij alle elftallen 1 voor 1 het veld op worden geroepen om met de Lex Schoenmaker cup vlag zich aan het vele publiek voorstelt.  Toen alle ploegen op het veld waren deed Ruud Sterk namens gastheer Forum Sport de opening en sprak daarna, de naamgever van het toernooi, Lex Schoenmaker, de jongens toe. Lex gaf aan vereerd te zijn met een eigen toernooi en vond het bijzonder dat hij zijn eigen toernooi gewoon meemaakt. "Normaliter zijn dit in memoriam toernooien" aldus Lex.

Alle deelnemers, ADO Den Haag, Blauw Zwart, Concordia, Den Hoorn, DHC, Die Haghe, DSVP, DUNO, DWO, Forum Sport, GDA, Graaf Willem II VAC, HBS, HVC'10, HVV, KMD, Laakkwartier, Lyra, Naaldwijk, Nootdorp, Oliveo, Quick Steps, Quintus, Scheveningen, Spartaan'20, SVC'08, UVS, VELO, Vredenburch, VUC, Westlandia en Wippolder waren klaar om de strijd aan te gaan met elkaar.

Nadat de opening was voltooid ging iedereen zich opmaken voor de poulewedstrijden. 7 stuks maarl liefst waarbij er op het scherpst van de snede werd gestreden en outsiders favorieten werden en beoogd favorieten het niet redden tot in de Want slechts 2 van de 8 ploegen uit iedere poule gingen door naar de kwartfinale. De 8 die het tot in de kwartfinale brachten waren Forum Sport, Spartaan '20, HVV, Den Hoorn, GDA, Nootdorp, Oliveo en Wippolder. Wederom was het genieten, de beker kwam steeds dichterbij en ieder team wilde de cup omhoog houden.

Na 4 bloedstollende kwartfinales bleven HVV, Spartaan '20, Den Hoorn en Forum Sport over.

Het speelschema bracht in de halve finales HVV tegenover Spartaan '20 en Den Hoorn tegenover Forum Sport. Deze halve finales hadden alles in zich wat een halve finale behoort te hebben, goals, veel gemiste kansen, strijd, prachtig voetbal en als klap op de vuurpijl, strafschoppen. Beide halve finales eindigden in een 1-1 gelijkspel.

Forum Sport tegen Den Hoorn was een wedstrijd die op en neer ging, veel kansen voor beide doelen, een goal uit het niets, veel druk op de goal van Forum Sport en uiteindelijk de verdiende gelijkmaker. Uiteindelijk bleken de mannen van Den Hoorn de zenuwen beter in bedwang te hebben en wonnen zij de strafschoppenserie waardoor ze in de finale stonden van de 1e editie van de Lex Schoenmaker cup.

De andere halve finale tussen  Spartaan '20 en HVV kende een bizar verloopt. Spartaan '20 opende ijzersterk en legde een aantal prachtige aanvallen op de mat. Dat de 1-0 viel was logisch. De keeper van HVV hield met enkele miraculeuze reddingen zijn ploeg in de wedstrijd en die reddingen deden de wedstrijd volledig omdraaien. HVV bleef komen en de verdiende gelijkmaker kwam dan ook op de borden. Spartaan hapte naar adem en mocht van geluk spreken dat het de strafschoppen haalde. Een ware thriller onstond in de strafschoppenserie waar HVV de eerste miste, maar waar weer de keeper orde op zaken stelde. Hij pakte van de 4 opvolgende strafschoppen er 3 maar omdat HVV ook miste moest er na 5 strafschoppen worden doorgegaan met om en om. Spartaan miste, wederom een geweldige redding van de keeper en HVV had de finale voor het grijpen, maar miste. Spartaan miste weer, maar HVV ook. Vervolgens scoorde Spartaan'20 en maakte de keeper van de Rotterdammers zich onsterfelijk door de laatste penalty te pakken.

Spartaan'20 in de finale tegen Den Hoorn. Een mooi affiche.

In de finale begon Den Hoorn zeer sterk. De ploeg zette druk en was fysiek sterker dan de Rotterdammers. Na een minuut of 6 keerde het tij, de spelers van Spartaan '20 vonden elkaar zeer gemakkelijk en Den Hoorn kwam in de laatste fase van de wedstrijd telkens een stapje te kort wat na tien wedstrijden natuurlijk niet gek is.
Toen de 1-0 viel was het laatste beetje verzet weg en maakte Spartaan ook nog de 2-0 en de 3-0 en mocht de Rotterdamse ploeg, die de organisatie door zeer late afzeggingen uit de brand geholpen had, de beker optillen. Een ongekend feest barstte los bij de ploeg uit Rotterdam die een grote schare supporters bij zich had en de wisselbokaal een jaar in de kast mag houden.

De organisatie dankt Forum Sport en Lex Schoenmaker voor hun inspanningen dit toernooi tot een succes te maken. Wij danken ook onze partners die het mogelijk hebben gemaakt ieder team en haar begeleiding van een gezonde lunch te voorzien en iedere deelnemer met een prijs naar huis te sturen.

Het was een mooie dag. Tot volgend jaar.